Serveer feestelijke hoptails of mocktails met bijpassende hapjes
De horeca sluit om 17 uur, maar dat wil niet zeggen dat we hiermee de pret laten drukken. Hoe zorg je dat je er toch een feestje van maakt? Verras je gast met hoptails! Een hoptail? Hoptail is niets anders dan een cocktail met bier! feestelijk toch? En wat is dan een mocktail? Nou, gewoon een hoptail maar dan zonder alcohol!
Er zijn tal van mogelijkheden om heerlijke hoptails te maken. De smaak van elk persoon is anders, iedereen heeft dus zijn eigen persoonlijke smaakvoorkeur. Scover licht een aantal bier cocktails voor je uit. Van een veilige hoptail met pils tot een uitdagende hoptail met een IPA. Ben jij benieuwd wat de smaakvoorkeuren van je gasten zijn? Meld je dan aan bij Scover.
Hoptails
Mojito Cherise
Kriek, een heerlijk bier an sich, maar ook ideaal om een hoptail van te maken.
INGREDIËNTEN
125 ml St. Louis kriek
20 ml witte rum
Halve limoen
Verse takjes munt
ijsklontjes
ZO MAAK JE ‘M
Vul een glas met ijs.
Voeg de rum er aan toe.
Knijp de limoen uit.
Vul het glas met kriek tot aan de rand en voeg takjes munt als garnering toe.
Door de frisse en zoete zure smaak van de hoptail kun je deze perfect combineren met zoute charcuterie.
St. Louis Kriek is ook te vervangen door Lindemans kriek, Boon kriek en Belle-Vue kriek.
Witte Ginger
Een heerlijke hoptail met witbier!
INGREDIËNTEN
75 ml Hoegaarden wit
50 ml ginger beer
Halve limoen
ijsklontjes
ZO MAAK JE ‘M
Vul een glas met ijs.
Snij een schijfje van de limoen en leg deze apart.
Knijp de limoen uit.
Vul het glas met ginger beer en voeg vervolgens de hoegaarden wit er aan toe.
Garneer het glas met het schijfje limoen.
Hoegaarden wit is ook te vervangen door Wieckse witte, affligem wit en La Trappe Witte Trappist.
Speciaal voor de Dry January maand zet Scover een aantal alcoholvrije biercocktails die absoluut niet mogen ontbreken voor je op een rij.
AMERICANO IPA
Lekker zoet met een bittere Campari bite!
INGREDIËNTEN
15 ml Martini
5 ml Campari
½ flesje Brewdog Punk IPA
1 grapefruit voor garnering
IJs
ZO MAAK JE ‘M
Vul een glas met ijs
Schenk de likeuren erbij
Top af met een koude IPA
Maak het af met grapefruit zest
Garneer met een schijfje grapefruit
Brew dog Punk IPA is ook te vervangen door andere IPA’s zoals Urthel Hop-It, Het Uiltje Bird of Prey, Jopen mooie Nel of Kees! Hazy Sunrise.
MEXICAN BULLDOG
Een lekkere frisse Margarita waar je een Corona aan toevoegt. Dat klinkt toch als muziek in de oren?
INGREDIËNTEN
45 ml tequila blanco
30 ml Cointreau
1 flesje Corona (of een andere mexican style bier zoals Claro)
30 ml limoensap
5 ml suikersiroop
Grof zeezout
Limoen
ZO MAAK JE ‘M
Maak de rand van een glas nat met limoensap en dip omgekeerd op een schoteltje met zeezout
Schenk de tequila, Cointreau, het limoensap en de suikersiroop in een shaker
Vul aan met ijsblokjes en schud goed door
Strain de cocktail in het voorbereide glas
Garneer met een limoenpartje
Zet de Corona op z’n kop in het glas en voìla! (Let op: dit kan natuurlijk niet bij alle glazen. Gebruik daarom een diep, breed glas)
Mocktails - een biercocktail zonder alcohol!
Witte BOB Ginger
Een heerlijke hoptail met witbier:
INGREDIËNTEN
75 ml Hoegaarden wit 0,0%
50 ml ginger beer 0.0%
Halve limoen
ijsklontjes
ZO MAAK JE ‘M
Vul een glas met ijs.
Snij een schijfje van de limoen en leg deze apart.
Knijp de limoen uit.
Vul het glas met ginger beer en voeg vervolgens de hoegaarden wit 0,0% er aan toe.
Garneer het glas met het schijfje limoen.
Hoegaarden 0,0% wit is ook te vervangen door Bavaria wit 0,0%,en Wieckse witte 0.0%
Bull’s Eye!
INGREDIËNTEN
25 cl. ginger Ale (wij gebruikten Fever Tree)
25 cl. pilsbier (wij gebruikten Heineken 0,0)
5 cl. vers geperst limoensap
Eventueel 2 cl. suikersiroop als je het graag wat zoeter wil
IJsblokjes
ZO MAAK JE ‘M
Het hangt er een beetje van af of je deze cocktail per glas of in een grotere hoeveelheid wil maken. Maak je hem in een glas, dan doe je eerst een paar ijsblokken in je glas voor je er alles in giet. Maak je hem in een grote kan, dan doe je geen ijs in de kan, maar in de glazen waarin je hem achteraf uitschenkt.
Verder is het gewoon zaak om bovengenoemde ingrediënten bij mekaar te gieten. Je begint best met het limoensap, de ginger ale en eventueel de suikersiroop om er als laatste het bier bij te gieten. Zeker wanneer je hem per glas maakt, dan heb je namelijk nog een beetje schuim (dat wel snel zal verdwijnen).
Wanneer alles is gemengd is je drankje klaar, moeilijker is het niet.
Afwerken kan je doen met een partje limoen.
Smakelijk!