Dit waren de Biertrends van 2021

Het was een gek jaar, 2021, niet waar we met zijn alle op gehoopt hadden. Toch blijft er altijd 1 ding belangrijk, bier. Daarom willen we graag terugblikken op het afgelopen jaar. Hoe kunnen we dat bij Scover beter doen dan met de biertrends van 2021. Hieronder zie je de 5 biertrends die jij in je horecazaak misschien wel gemerkt hebt!

Alcoholvrij 

Vroegen steeds meer gasten of dat ene biertje ook alcoholvrij is? Nederland staat er tegenwoordig bekend om dat we steeds meer alternatieven maken voor alcohol. Ben je bob? Neem een lekker alcoholvrije IPA. Is jouw assortiment al aangepast op de aanstormende cultuur zonder alcohol? 

Stijging in het aantal biermomenten 

Laten we zeggen dat je na het lezen van het vorige kopje je assortiment goed hebt aangepast op alcoholvrije bieren. Dan kunnen gasten dus voortaan meer bieren proberen zonder alcohol. Doordeweeks zal namelijk niemand snel een biertje drinken in de middag. Echter ontstaat er nu een heel nieuw biermoment. Een lekker alcoholvrij biertje in de middag als vervanger voor de standaard ice tea. Een soort bemiddelaar voor de gast tussen alcohol en frisdrank, een ideaal biermoment voor de gast. Lunch heeft hierdoor een hele nieuwe beleving gekregen.  

Benieuwd of je assortiment wel genoeg verschillende smaken heeft voor de gast, check het op Scover  

Bier in blik 

De belangstelling in blik bier is het afgelopen jaar toegenomen. Gek genoeg zou je zeggen, aangezien er statiegeld op blikbier komt volgend jaar. Blik is natuurlijk niks voor de horeca, echter schijnen echte bierliefhebbers liever bier uit blik te drinken. Dit komt omdat hierdoor de smaak van het bier beter wordt bewaard.  

Hopbier 

Hopbier blijft in de trend voorkomen. Hoe vaak heb je dit jaar al wel niet gehoord van gasten welke IPA je op de kaart hebt. Uiltje en Vandenstreek zijn toch wel de topverkopers als het gaat om IPA.  

Bier Pairings  

Welk bier past bij jouw hamburger op het menu? Foodpairings met bier heeft een flinke groei doorgemaakt het afgelopen jaar. Echte bierliefhebbers maken er een sport van om bier te drinken die bij het eten passen. Mocht je het als ondernemer nou lastig vinden om je bieren te koppelen aan je gerechten? 

Scover geeft een oplossing! Het Instagram account van Scover geeft wekelijks tips over de beste bieren met de lekkerste gerechten. Dit allemaal op advies van onze biersommelier Rick van Kempen. Hierdoor weet je zeker dat je het juiste advies krijgt! Klik hier om naar de Instagram pagina te gaan

Scover voor jou

Dus ben je als ondernemer nou benieuwd of je een volledig assortiment hebt? Of dat je wel de beste 0.0 bieren op de kaart hebt staan? Kijk wat Scover voor je kan betekenen, naast assortiment optimalisatie zorgt Scover ook voor een persoonlijke adviseur voor je gasten.

Vorige
Vorige

Dry January in jouw zaak: De beste alcoholarme bieren

Volgende
Volgende

Serveer feestelijke hoptails of mocktails met bijpassende hapjes