Horeca personeelstekort
Op social media vliegen de vacatures voor horecapersoneel je om de oren. Nu de horeca steeds verder open mag zijn er te weinig handen die al het werk kunnen opvullen. Dit grote personeelstekort in de horeca zal naar verwachting alleen nog maar toenemen met de opening van de evenementenbranche in september.
Uitstroom horecamedewerkers
Voor de corona-crisis was er al een enorm personeelstekort in de horeca. Naar schatting zijn er gedurende dit jaar ook nog eens 90.000 medewerkers uitgestroomd. Voor veel horecamedewerkers zat er niks anders op dan een overstap te maken naar een andere branche. Ondertussen blijft het aantal vacatures alleen maar stijgen en is er zelfs meer onderlinge concurrentie, sinds de lockdown zijn er namelijk alweer zo'n 3000 nieuwe zaken bij gekomen.
Werving personeel
Horecaondernemers zijn nu op zoek naar innovatieve manieren om het personeelstekort op te vullen. Om het aantrekkelijk te maken bieden horecaondernemers bijvoorbeeld uitnodigende arbeidsvoorwaarden zoals een personeelsborrel na sluitingstijd of een vierdaagse werkweek. Ook is er een stijging in het salaris voor bedienend personeel en koks te zien, die nu in een machtspositie zitten waardoor ze om meer salaris kunnen vragen. Dat terwijl veel ondernemers nog steeds met financiële problemen zitten.
Kennis en opleiding personeel
De horeca zet alles op alles om goed personeel te werven. Maar in deze korte periode is het soms lastig om dat nieuwe personeel ook meteen goed op te leiden. Hoe kun je ervoor zorgen dat het personeel ook direct de juiste kennis heeft van de verschillende wijnen, bieren en gerechten die op je kaart staan?
Scover wil de horeca hier een handje bij helpen en speelt hierop in door een gratis digitale bierkaart met persoonlijk bieradvies aan te bieden. Er zijn steeds meer speciaal bieren op de drankkaart te vinden en de vraag naar bieradvies neemt alleen maar toe. Met de Scover app kunnen gasten digitaal de bierkaart van een horecazaak inzien en hier persoonlijk advies over ontvangen. Op deze manier hoeft het (nieuwe) horecapersoneel zich niet meer te focussen op het leren van alle verschillende biersoorten en kunnen ze doen waar ze het best in zijn: een optimale gastbeleving aanbieden. En de gasten kunnen lekker blijven genieten van een bier dat goed bij hun smaakvoorkeur past. Een win-win situatie dus!
Wil jij dat Scover ook jouw zaak een handje helpt? Meld je dan nu aan in ons portaal.