Horeca aan het woord: We willen de stad laten zien dat we er nog zijn!


De tafels zijn weer gedekt en er stroomt sinds een aantal weken weer rijkelijk bier uit de tap die maanden droog heeft gestaan. Horecaondernemers mogen na maanden van sluiting de spreekwoordelijke deuren opengooien. Spreekwoordelijk, want binnen is nog verboden terrein. Buiten is ‘where the magic happens’ momenteel. Maar dan wel alleen op afspraak. Hoe hebben horecaondernemers de eerste weken ervaren?

Café Restaurant Plantage

Alle zeilen bijzetten

Bij binnenkomst in Café Restaurant plantage wordt je verzocht eerst te wachten bij het bord in een leeg restaurant tot iemand van het personeel je komt halen om buiten plaats te nemen. Middels een QR-code kun je je gegevens achterlaten, je handen reinigen en meelopen naar de plek die speciaal voor jou gereserveerd is. Weliswaar onder een parasol, want ondanks dat het lente is, is het weer verraderlijk. “Het is wel echt letterlijk en figuurlijk alle zeilen bijzetten! We hebben veel beschutting gekocht, zodat iedereen tijdens de onstuimige dagen nog wel droog zit.” zegt Sarah van de bediening. Het terras van de plantage is een groene oase temidden in Artis waar genoeg ruimte is om veel mensen te kunnen ontvangen, mogen is natuurlijk een ander verhaal. Vijftig in totaal. “We zijn heel blij dat we weer mensen mogen ontvangen, maar het voelt wel heel erg dubbel als iedereen hier buiten zit te verkleumen terwijl we binnen een prachtig groot restaurant hebben.” Omdat iedereen een vast contract heeft bij de Plantage, werken ze veelal met hetzelfde team als voorheen. “Het is fijn om weer met iedereen te mogen werken, we hebben een hecht team en dit maakt ons uiteindelijk alleen maar sterker. Hopelijk mogen we snel meer”.

Carré stadsterras

Samenwerkingen en pop-ups

Na het succes van vorig jaar is, al dan niet noodgedwongen- het Carré stadsterras terug naar de Amstel. Omgebouwd tot een waar Amstel strand, kun je hier elke dag terecht voor je nodige versnaperingen. Mét uitzicht op het iconische Carré en de magische Magere Brug. “We zijn blij dat we ook dit jaar weer een vergunning hebben en op deze manier toch aan het werk kunnen nu we natuurlijk verder helemaal niks kunnen. Zegt Yolanda Coenders, operationeel terras manager van Carré. “Wij faciliteren de dranken en Baut de keuken. Heel veel bieren hebben we niet, want de container vanuit waar we werken is niet groot genoeg om vijftig verschillende bieren op de kaart aan te bieden en op te slaan, maar een mooie minimale selectie aan eten en zo’n tien verschillende bieren. We werken met QR-codes om de kaart in te zien en te bestellen. Het minimaliseert het contactmoment maar is natuurlijk wel iets minder persoonlijk omdat je ook besteld via je telefoon. Vanwege grootte van het terras is het wel heel handig en werkt goed.

Ook bij Dignita Hoftuinen doen ze er alles aan om de zaken optimaal te laten draaien voor gasten en personeel “We moeten het doen met 20% van ons personeel. Veel hebben iets anders gevonden of hebben we moeten laten gaan.” Neemt niet weg dat we wel heel veel geluk hebben dat we zo’n heerlijk groot terras hebben waar afstand makkelijk te waarborgen is.”

Samen met ‘The Food Line-up gaat Carré het ook mogelijk maken om beginnende horecaondernemers die net vóór of tijdens de COVID-19 pandemie zijn gestart- een pop-up te openen op het terras. “We willen aan de stad laten zien dat we er nog zijn!”

Horeca maatregelen

Wil jij je gasten ook iets bijzonders bieden? Ga voor een digitale bierkaart met persoonlijk bieradvies. Gewoon te scannen via een QR-code. Bestellen gebeurt wel gewoon aan tafel. Vraag vrijblijvend informatie aan.

Vorige
Vorige

Horeca personeelstekort

Volgende
Volgende

Nieuwe Scover update: bier voor elk moment