Hoptail: De unieke zomerdrank voor op jouw terraskaart
Het terrasseizoen is voor horecaondernemers dit jaar nóg belangrijker dan voorgaande jaren. Voor de optimale gastbeleving is het nu dan ook hét moment om alles uit de kast te halen met prikkelende nieuwe zomerdranken. Maak kennis met de hoptail, een combinatie van het best van twee werelden: bier en cocktails. Met deze verfrissende, creatieve dorstlessers verras jij jouw gasten met een ultieme smaakbeleving.
Het geheim van een goede hoptail
Als we praten over een hoptail hebben we het niet over een sneeuwwitje of een kopstootje, nee integendeel. Het gaat bij biercocktails om het herkennen van de primaire smaak van het bier en hiermee de juiste (alcoholische)dranken combineren. Complimenterende smaken geven hierbij de richtlijn. Zo combineer je een kruidig IPA bijvoorbeeld met een botanische gin en een stout bier met koffie en rijke chocolade.
Een hele wereld van nieuwe drankcombinaties zal opengaan wanneer je gaat experimenteren met het maken van hoptails. Om je een stukje op weg te helpen hebben wij alvast 3 zomerse hoptails geselecteerd die makkelijk zijn te serveren voor op het terras!
Hoptail 1: Royal orange
Ingrediënten voor 4 hoptails:
2 flesjes witbier naar keuze
50 ml sinaasappellikeur naar keuze
50 ml verse sinaasappelsap
1 sinaasappel voor garnering
Verdeel de sinaasappellikeur en sinaasappelsap over 4 glazen. Roer dit even goed door. Houd de glazen schuin en schenk in elk glas een 1/2 flesje witbier en voilà! Garneer deze cocktail met een schijfje sinaasappel. Je kunt eventueel nog een ijsblokje toevoegen.
Hoptail 2: Red heaven
Ingrediënten voor 4 hoptails:
1 flesje kriekbier
100 ml cava of mousserende wijn
1 eiwit
2 el citroensap
4 el rum siroop
1 snuifje zout
4 gesuikerde kersen
Verdeel de cava en kriek over 4 cocktailglazen. Klop het eiwit tot schuim en voeg het citroensap, een snuifje zout en de rum siroop toe. Lepel het eiwitschuim op de cocktailglazen, en garneer het met een gesuikerde kers.
Hoptail 3: Caipbeerinha
Ingrediënten voor 4 hoptails:
30 ml IPA-bier naar keuze
60 ml Cachaca (witte rum)
15 ml tropische vruchtensap
2 partjes limoen
2 partjes citroen
IJsblokjes
Meng de limoen, citroen en het vruchtensap. Voeg de mint en cachaca toe en giet in een cocktailshaker met ijs. Schud krachtig door elkaar en verdeel het over 4 glazen. Hierna vul je de glazen aan met het IPA-bier. Garneer met een schijfje limoen of een munt blaadje.
Naast dat hoptails natuurlijk een creatieve en unieke toevoeging zijn op jouw terraskaart blijft (speciaal)bier altijd nog een van de grootste omzetmakers in de horeca. Tegelijkertijd groeit het aantal brouwerijen en daarmee ook het aantal nieuwe bieren, waardoor gasten keuzestress kunnen ervaren. Goed bieradvies is dan ook erg belangrijk om gasten te helpen kiezen uit jouw assortiment.
Scover biedt horecazaken een digitale bierkaart met persoonlijk bieradvies voor hun gasten die bovenstaand mogelijk maakt. Benieuwd? Neem een kijkje op onze website.