Bier proeven | Leer jouw gasten hoe ze alles uit hun bier kunnen halen!

Bier achterover gieten of rustig van je bier genieten en proeven? Het genieten en proeven staat in dit artikel centraal. Verder worden er in dit artikel een aantal tips gegeven hoe je daadwerkelijk het maximale uit je bier kan halen. Natuurlijk kan dit worden doorgegeven aan de gasten in jouw zaak!

Leer bier proeven

Wat zijn de stappen

1.      Temperatuur van het bier

De temperatuur waarop het bier gedronken wordt is heel belangrijk. De aroma’s en smaken van het bier komen goed naar voren zodra het op de juiste temperatuur is. De juiste temperatuur verschilt per bier, het ligt wel bijna altijd tussen de ca. 3 en 8 graden Celsius.

Hoe bier inschenken

2.      De plaats waar het bier gedronken wordt.

Drink en proef het bier in een prettige ruimte waar voldoende licht is. De ruimte waar je in bevind moet ook geen nare geur hebben.

3.      Inschenken van het bier

Om alles uit het bier te halen moet ervoor gezorgd worden dat het in het juiste glas wordt ingeschonken op de juiste manier. Om te weten wat het juiste glas is, lees je dit artikel: Klik hier. Het inschenken van het bier op een juiste manier gaat als volgt: Schenk het bier langzaam in terwijl je het glas schuin houdt. Zodra het glas voor de helft vol is, houd je het glas recht en schenk je hem verder vol.

4.      Het bier ronddraaien

Het bier rond te draaien in het glas zorgt ervoor dat er extra geuren en aroma’s vrij komen. Onder de schuimkraag zitten deze geuren en aroma’s en door het draaien komen ze vrij.

5.      Ruiken van het bier

Een van de laatste stappen van dit proces, is het ruiken van het bier. Het ruiken van de geur is het belangrijkste van de proefervaring. Houd de neus boven het glas en begin goed te ruiken. Eventueel kan het glas nog gedraaid worden om vervolgens nogmaals te ruiken.

6.      Eindelijk die slok nemen

Nu kan eindelijk die slok worden genomen. Voel de smaak en structuur bewust in je mond. Slik het bier niet gelijk weg maar laat het even door je mond spoelen. Wanneer je een slok neemt, zorg ervoor dat het een grote slok is en geen sipje. Ten slotte en het belangrijkste: Geniet!

Leer het jouw gasten!

Om extra waarde te creëren in jouw zaak aan je gasten, zouden deze stappen gedeeld kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan bovenstaand stappenplan op jouw bierkaart. Ten eerste leert de consument iets en wordt zijn/haar bierervaring verbeterd. Dit kan resulteren op meer bier aankopen!

 

Extra tip voor de ultieme bierervaring

Om de ultieme bierervaring nog meer te bevorderen, raden wij aan om de Scover te implementeren in jouw zaak. Zo krijgen gasten óók nog bieradvies gebaseerd op ieders persoonlijke smaak. Door middel van een simpele smaaktest in de app krijgt de consument bieradvies. Dit resulteert in de juiste bierkeuzes! Geïnteresseerd in een samenwerking? Klik dan hieronder.  

Vorige
Vorige

Speciaalbieren drinken bij het kerstdiner

Volgende
Volgende

Halloween ! | Deze bieren moet je tijdens Halloween proberen!