Wat is de beste tempratuur voor bier?

De tempratuur bij het drinken van bier is enorm belangrijk. Dit omdat de tempratuur de smaak van het bier beïnvloed. Kijk naar een lauw biertje, niemand drinkt dat graag. Maar wist je dat speciaal bier het lekkerst is wanneer deze niet ijskoud is? Elk bier verschilt van ideale tempratuur. In dit artikel worden de juiste tempraturen weergegeven en jou verteld hoe jij jouw ideale bier serveert!

Een richtlijn die je kunt aanhouden bij het serveren van bier is dat ondergietende bieren zoals een pilsener het lekkerst wegdrinkt met een tempratuur tussen de 3 en 8 graden. Bovengistende bieren zijn het lekkerst rond de 6 graden of zelfs kamertempratuur.

Deze algemene richtlijn is soms wel lastig aan te houden. Daarom een overzicht met speciaal bieren en daarbij de bijhorende serveer tempraturen.

Geuzes

Dit zijn strakke bieren die zeer koud gedronken moeten worden. Wanneer je ze warm drinkt verliezen zij hun frisse karakter. De ideale tempratuur van dit bier is tussen de 3 en 8 graden.

 

Witbier

Witbier is een dorstlessend biertje. Dit is dan ook de reden dat deze het lekkerst in met een koude tempratuur. De juiste serveer tempratuur is tussen de 3 en 5 graden.

 

Weizen

Een weizen staat echt bekend op zijn fruitige en baanachtige smaak. Deze aroma’s komen het beste vrij bij een wat warmere tempratuur. De perfecte tempratuur is tussen de 6 en 8 graden.

 

Tot slot een leuk trucje om je bier op de perfecte tempratuur te serveren. Bekijk de alcoholpercentage tel daar 2 graden bovenop en je hebt het antwoord. Het alcoholpercentage van het bier is een uitstekende richtlijn om te spieken naar de ideale tempratuur.

Vorige
Vorige

Bierspellen voor in jouw zaak!

Volgende
Volgende

Eerste Nederlandse bier NFT is een feit.